klíma szivárgásvizsgálat

Komoly bajtól óvhat meg klíma szivárgásvizsgálat

A klíma szivárgásvizsgálat egyre népszerűbb szolgáltatás. Ennek oka, hogy ma már szinte minden irodában és lakásban található légkondicionáló, ami a könnyű használatnak és a lenyűgöző funkcionalitásnak köszönhető. Azonban a használata során számos problémával, hibával és meghibásodással szembesülhetünk. A szerviz központok szakemberei szerint a fogyasztók a leggyakrabban a hűtőközeg szivárgásával találkoznak. Így az ilyen készülékek tulajdonosainak tudniuk kell, hova fordulhatnak klíma szivárgásvizsgálatért, mert ennek a hibának a korai kiküszöbölése lehetővé teszi a súlyosabb meghibásodások elkerülését.

Mint mindig, itt is fő az óvatosság

A freon vagy hűtőközeg a légkondicionáló munkaanyaga, aminek köszönhetően a technika teljes mértékben és megszakítás nélkül működik. Bizonyos okokból ez néha szivároghat és ennek következtében a hatékonysága gyorsan csökken. A hűtőközeg szivárgása nem csak azt eredményezheti, hogy a klíma nem képes megfelelően működni. A megnövekedett energia költségek kockázatának is kitehet bennünket, és akár veszélyes is lehet. Sokan félvállról veszik a klíma szivárgásvizsgálat fontosságát, mivel naivan azt feltételezik, hogy ez a meghibásodás nem jár semmivel. De ez a hiba súlyos következményekkel jár a berendezésre nézve mind az otthoni, mind az ipari klíma tekintetében.

Az utóbb említett légkondicionálók jelentősen különböznek más beltéri klíma berendezésektől. Először is, a képességeik sokkal nagyobbak a háztartásokban használt társaikénál. Ezenkívül megbirkóznak minden olyan tényezővel, ami a nagy területű helyiségekben felmerülhet. Ezért sem a magas környezeti hőmérséklet, sem a magas szennyezés nem okoz nekik problémát.

Fókuszban a nagy helyiségek

Az ipari klíma igazán nehéz körülmények között dolgozik, befolyásolva a hőmérsékletet és a páratartalmat. Ugyanakkor ez gazdaságos megoldás is. Az ipari klíma több közepes méretű helyiséget vagy egy nagy helyiséget, például egy fedett stadiont, színháztermet vagy gyártócsarnokot is képes kiszolgálni. A készülék telepítése és a vezetékek lefektetése nemcsak elméleti ismereteket és szakmai eszközöket, hanem gyakorlati tapasztalatot is igényel.