öngyógyítás

A reiki az öngyógyításban is segítségedre lehet

A hagyományos orvosi kezelések sok esetben nélkülözhetetlenek, de nem hanyagolhatjuk el a szervezet öngyógyító képességét sem. Sőt! Vétek lenne alábecsülni erejét, ezért a legokosabb, ha minden lehetőséget kihasználunk arra, hogy támogassuk.

A test öngyógyító képessége

Az energia csatornázásával nagyban fokozható a test öngyógyítása. A reiki technikájának, mint energiagyógyászati módszernek éppen ez a lényege.

Az öngyógyítás segít fenntartani és helyreállítani az egészséget, a jóllétet. Funkciója, hogy fenntartsa vagy helyreállítsa a szervezet egyensúlyi állapotát. Itt a testi, lelki, szociális jóllétet együtt kell érteni, amihez természetesen a betegségek hiánya is hozzátartozik. Ki ne szeretne ilyen egyensúlyban élni? Tenni viszont mégis kevesebben tesznek érte. Pedig több módszer is bizonyítottan ebbe az irányba vezet minket.

A gyógyuláshoz előbb betegnek kell lenni, de ezt nem feltétlenül muszáj érzékelnünk. Ha szervezetünk kifogástalanul végzi öngyógyító munkáját, még tudomást sem szerzünk a problémáról, máris a gyógyulás útján haladunk. Ezt az állapotot lenne jó fenntartani, mint egyfajta egyensúlyra törekvést.

Pedig a test üzen! Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy csak akkor foglalkozzunk a jelzésekkel, amikor már nagy a baj. Az öngyógyító technikák éppen ezért a prevenció részei, hiszen így sokkal hatékonyabbak.

A gyógyulás útján a reikivel

Az energetikai egyensúly megbomlását a Jikidenreiki kezelés is jól érzékelteti. Az energia közvetítése támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait. A csatornázott energia feloldja a toxinokat, az energetikai blokkokat, így az egyensúly helyreállítását szolgáűlja. Ezt jelenti a test önygógyítása. Az energia áramlást az elme kiüresítése és az érintés hozza létre. Nem függ a hitedtől és nem kell mellékhatásoktól sem tartanod, tehát nincs vesztenivalód. Amit viszont nyerhetsz, az minden. Gyakorlástól függően egyre többet kapsz majd tőle. Valódi prevenciós eszköz lesz a kezedben:

  • oldhatod a stresszt,
  • csökkentheted a kimerültséget,
  • hatékonyan támogathatod a gyógyulásod.

A reiki beavatással kapható gyakorlati, személyes elsajátítással életünk szerves részévé tehetjük a módszert, ezzel vitalitást, békességet, fizikai és mentális egészséget nyerünk.