választás

Ezeket mindenképp vedd figyelembe klíma választáskor

A klímaberendezések egyre több háztartásban válnak alapfelszereltségé, hiszen az egyre forróbb nyarak ellen így lehet a leghatékonyabban védekezni. Mindazonáltal a klíma mellett szól az is, hogy akár fűthetünk is vele. Ezek a legfontosabb funkciói a klímáknak, ám számos egyéb olyan tulajdonságot ki lehetne emelni, amelyek a modern légkondicionálókat vonzó alternatívává teszik. Persze korántsem mindegy, hogy milyen minőségű, teljesítményű készüléket választunk, van néhány kritérium ugyanis, amelyeket érdemes szem előtt tartani.

Kettőt egy csapásra

A modern klímaberendezések, mint azt említettük is, nem csak a hűtésre, de a fűtésre is alkalmasak. Az elektromos fűtés napjainkban egyre felkapottabb szemben a klasszikus megoldással, mivel jóval költséghatékonyabb opcióról beszélhetünk, főleg, ha ezek alternatív energiaforrásokat használnak, például napelemek segítségével.

A régebbi modellek azonban erre nem voltak képesek, így előfordulhat, hogy ha nem szaküzletben, hanem adok-veszek oldalakon vásárolsz, belefuthatsz olyan gyártmányokba, melyek csak a hűtést tudják biztosítani, de azt is rendkívül nagy energiaigénnyel teszik.

 

Fontos, hogy megbízható szaküzletekből vásárolj, ahol szakemberek segítenek a választásban és garanciát vállalnak a termékekre. Példának okáért Hajdú-Bihar vármegyében a World Klíma Debrecen szolgáltatásait és forgalmazott termékeit ajánljuk minden további nélkül. A klíma Debrecen városában is egyre inkább felváltja a klasszikus fűtőrendszereket.

Energiatakarékosság

Az elektromos fűtés egyik legfőbb előnye a költséghatékonyságban rejlik, azonban ezt csak akkor tudjuk valóban elérni, ha energiatakarékos berendezéseket vásárlunk. Klíma vásárlása során nagy gondot kell fordítani arra, hogy olyan energiaosztályú terméket válasszunk, amellyel valóban pénztárcabarát módon tudjuk felfűteni, vagy lehűteni lakásunkat. Ehhez persze figyelembe kell venni az adott gyártmány teljesítményét is, valamint otthonunk adottságait.

Az otthonunk adottságai

Minden esetben érdemes szakemberek segítségét kérni, akik felmérik a lakásunk paramétereit és az eredmények alapján segítenek kiválasztani, hogy hány darab, és milyen teljesítményű készülékre lesz szükségünk. Az ingatlan mérete, helyiségeinek száma, vagy az egyedi igények mind-mind befolyásolják, hogy mit érdemes választani.

Távoli vezérlés

Szintén a modern berendezések sajátja, hogy digitálisan is vezérelhetők, ami azt jelenti, hogy nem csak az ezekhez tartozó távirányítóval irányíthatók, de akár telefonos applikáción keresztül is. Ráadásul ehhez még csak nem is kell otthon lennünk, tulajdonképpen bárhonnan aktiválhatjuk, állíthatunk hőfokot, így hazaérve már a kellemesen temperált lakás fogad. Ez egy igen praktikus funkció, amit nem érdemes mellőzni, ha készülék vásárlás előtt állsz.

Mindezek mellett említhetnénk még a csendes üzemmódot, vagy a pollenszűrést is, de mint az imént felsorolt szempontok, ezek is megvannak a legmodernebb készülékekben. Minden esetre érdemes alaposan körbejárni a témát a vásárlás előtt és olyan üzletekben vásárolni, mint például a World Klíma Debrecen.

World Klíma Debrecen

Mint azt már említettük, bárkinek ajánljuk a World Klíma Debrecen szolgáltatásait, hiszen csapatukat profi szakemberek alkotják, akik mindenben segítik ügyfeleiket és természetesen kiváló minőségű, modern klímaberendezéseket forgalmaznak.