kerti gépek

5 hasznos kerti gép tartozék, amiről fontos tudnod

Az utóbbi évek tendenciájából jól látszik, hogy napjainkban egyre többen költöznek ki városból faluba, vesznek kertes házat és nyaralót, így természetközelibb és zöldebb környezetben élhetnek. Ez csak akkor probléma, ha előzmény nélkül vág bele valaki a lakhelyének és az életformájának megváltoztatásába, hiszen így sok utánajárást igényel, hogy milyen eszközökre, kerti gépekre és tartozékokra van szükség ehhez.

Ebben a cikkben arról számolunk be, hogy melyik az az öt hasznos kerti gép tartozék, amiről mindenkinek tudnia kell.

Ház körüli munkálatok

Az otthonteremtési lehetőségek bővülésének hatására megnőtt az emberekben a barkácsolási és felújítási kedv. Ez nemcsak a belteret illeti, hiszen sokan a kertben kezdenek neki az átalakításnak, ami érződik a barkácsüzletek keresletén és kínálatán is, hiszen egyre többen keresik a legfontosabb eszközöket. Más kérdés, hogy mi az a szerszám, amire tényleg szükség van. Ebben pedig sokat tudnak segíteni az olyan weboldalak, mint például a profibarkacs.hu, ahol minden kerti gép tartozékot megtalálhatunk.

Nemcsak az elektromos kisgépek, hanem a géptartozékok, valamint a kéziszerszámok is egyre nagyobb számban kelnek el. Az előző évekhez képest azonban szembetűnően megnövekedett a különféle csiszológépek, fűnyírók, valamint akkus ágvágók kereslete. A legtöbben általában közép- és magasabb árfekvésű, minőségű gépeket keresik, hiszen a beruházás nem kis költség, így mindenki szeretne magának tartós gépet és kiegészítőket. Már csak az a kérdés, hogy mire van szükség otthon.

Robotfűnyíró

Egy igazán jó fűnyíróra minden otthonban és kertes háznál szükség van, hiszen még egy kisebb udvar esetében sem feledkezhetünk meg erről a feladatról. Ahhoz, hogy a gyep gondosan ápolt legyen, kerti munkára van szükség, de miért ne bíznánk ezt egy robotra, ami mindent megcsinál helyettünk. Egy egészen nagy, komplex kert esetében ugyanolyan hatékonyak, mint egy kisebb udvarnál.

Locsoló eszközök

Muszáj említést tenni az öntözésről, hiszen tavasz végétől a nyár végéig muszáj mindent megtenni annak érdekében, hogy a növények jól bírják a száraz időszakot. A praktikus leszúrható vagy éppen talpas locsolók és tartozékok nagy segítséget jelenthetnek a veteményesben és a kertben. Használatuk igen egyszerű, hiszen mindössze a tömlőre kell őket csatlakoztatni és már indulhat is a locsolás. Legyen szó köresőztetőről, felülesőztetőről, négyszögesőztetőről, vagy éppen billenő fém locsolóról egyaránt, ezek mind remek minőségben szerezhetőek be, így évekig hű társaink lehetnek.

Kerti szivattyú és tartozékok

Másik gyakran használt kerti gép, a szivattyú, amely egy igen hatékony és nélkülözhetetlen segítőtárs a kerti gondozásánál. Amikor a fű és a növények, valamint a veteményes rendszeres öntözésére van szükség, amit csak fúrt kútból tudunk megoldani, akkor bizony muszáj beszerezni egy strapabíró és hatékony kerti szivattyút, amiből igen széles a kínálat.

Sövényvágó

Mi legyen a sövénnyel? Ahhoz, hogy megfelelően karban tudjuk tartani, mindenképpen be kell szerezni egy sövényvágót, amit már kezdetektől fogva érdemes használni. Aki tehát különleges és egyedi kertről álmodik, annak ahhoz, hogy páratlan szépségű helyet alakíthasson ki magának otthonra, ahova mindenki szívesen megy ki pihenni, elengedhetetlen kellék lesz egy sövényvágó. A kerti gépből létezik akkus, benzines, elektromos és magassági típus egyaránt, így még a nehezen elérhető ágak vágása sem okozhat problémát.

Ágaprító

Amióta betiltották a kerti zöldhulladék égetését, egyre nagyobb szükség van otthon egy saját ágaprítóra, aminek nagy előnye, hogy túl sok kiegészítőt nem kell hozzá beszerezni. Egy éles kés és már mehet is a menet. Az eszköz egy olyan kerti gép, amely magától aprítja össze a kisebb és nagyobb ágakat, ami saját kézzel nemcsak macerás, de sok időt is vesz igénybe. Aki próbálta már, az tudja, hogy mekkora előny, ha van kéznél egy ilyen berendezés. Rettenetesen megkönnyíti a kerti munkát, hiszen a munkafolyamat egyszerűen és pillanatok alatt automatizáló.

Az ezekhez a kerti gépekhez elengedhetetlen tartozékok nagyon könnyen beszerezhetőek, hiszen akár webáruházban is szétnézhetünk, így még ki sem kell mozdulnunk otthonról. Legyen szó ágaprító késről, esetleg tömlőcsatlakozóról a szivattyúhoz, illetve belső menetes csonkkapocsról, ma már szinte bármi beszerezhetünk az internetről.