beltéri ajtó

Beltéri ajtó gyártás – A nyílászáró tervezés legfontosabb szempontjai

Az ablakok és ajtók tervezésekor számos szempontot kell figyelembe venni. Az alapanyag, az üvegezés, illetve az energiahatékonyság, valamint a működési elv is fontos szempont. Minden egyes nyílászárónak megvannak a maga előnyei és hátrányai is. A tervezők mindenesetre azt javasolják, hogy egyetlen otthonban ne vegyítsünk többféle stílusú és minőségű beltéri ajtót. Sok lakástulajdonos nagyon sok órát és energiát fordít arra, hogy otthona stílusos és modern legyen. A falak makulátlanok, a bútorok tökéletesen illeszkednek a dizájnhoz. Mi a helyzet azonban az ajtókkal?

Milyen alapanyagokból készülnek a beltéri ajtók?

A beltéri ajtókkal sajnos sokan nem foglalkoznak kellőképpen, hiszen fontosabb a lakás berendezése és a különféle kiegészítők megvásárlása. Azonban nem elegendő csak kifesteni egy otthont hiszen a beltéri ajtóknak is fontos szerepük van.  Az ajtókat minden nap használjuk és ezért megérdemelnek egy kis figyelmet. Az első és a legfontosabb a beltéri ajtó anyaga. Sok tulajdonos már eleve preferál egy anyagtípust, így a gyártóknak érdemes többféle alapanyagot is forgalmazniuk. A fa ajtók tökéletesek a beltérben. Ezek az ajtók bármilyen otthonban jól mutatnak, ezen kívül nem vezetik a hőt és hosszú az élettartamuk. Egy másik fontos alapanyag az MDF. A közepes sűrűségű farostlemez sokkal költséghatékonyabb, mint fa társa. Az MDF könnyebben festhető és tervezhető és nem hasad és repedezik annyira, mint a fa. Az üreges ajtók sokkal megfizethetőbbek, mint a tömör ajtók így gyártáskor is gyakorta erre esik a gyártók választása. Amellett, hogy olcsóbbak sokkal könnyebben is szállíthatók és beszerelhetők. A Szalafa weboldalán még több részletet tudhat meg a legyártható beltéri ajtó típusokról.

Miben tudnak segítséget nyújtani a gyártók?

Manapság egyre többen vágnak bele az építkezésekbe. Ha egyedi elképzelést kell megvalósítani, akkor érdemesebb méretre gyártott ajtókat rendelni. Ezzel a lehetőséggel szinte végtelen lehetőségük nyílik a lakástulajdonosoknak arra, hogy teljesen egyedi otthont alakítsanak ki. A Szalafa kínálatában megtalálható beltéri ajtócsaládok akár egyedi méretben is megrendelhetők. A szögletesebb formák kedvelőinek a Minimal/Trend ajtócsalád tökéletes megoldást jelenthet. Az egyedi méret meghatározásán kívül lehetőség van az ajtó tok, valamint a beltéri ajtólap kiválasztására is. Különféle furnér fajtákat kínálnak, így biztosak lehetünk abban, hogy tökéletesen fog illeszkedni lakásunk hangulatához az új beltéri ajtónk. A világos színektől kezdve, egészen a sötétebb színekig terjed a színpaletta. A választható vékony furnér filé és a fém csík még szebbé teheti otthonunkat. Ha kedveljük az üveges ajtókat és arra törekszünk, hogy otthonunk még világosabb legyen, akkor üveg ajtólappal is lerendelhetők a méretre gyártott ajtók.