Ezért fogyasztanak sokan kannabisz olajat

Ezért fogyasztanak sokan kannabisz olajat

Első reakciónk a kannabisz olaj nevére könnyen lehet, hogy nem a legpozitívabb. Valószínűleg arra gondolunk, hogy a marihuánához hasonlóan negatív hatású szer, a kannabisz szóból ítélve. Azt már megtanulhattuk, hogy a füves cigarettáktól bizony jobb távol maradni és bár nem lenne igaz, ha azt mondanánk, semmi köze a két szernek egymáshoz, de egyik ok, ami miatt tartunk a marihuánától sem érvényes a kannabisz olajra.

A kannabisz olaj fő eleme a CBD, emiatt hívják CBD olajnak is. Ez a vegyület a szervezetünkre számos pozitív hatással van. A füves cigaretták fő összetevője viszont egy másik vegyület, aminek valószínűleg hallhattuk már a megnevezését. Ez a vegyület a THC, ami a marihuána kábító hatásáért felelős. a kannabisz olajok nagyrészében egyáltalán nem található THC, amikben mégis, csak olyan mennyiségben, hogy annak negatív, vagy tudatmódosító hatása nem lehet.

A kannabisz olaj és a marihuána is kenderből készül, azonban nem ugyan abból a fajtából. A kannabisz olajat egy speciális variánsból, az orvosi kenderből készítik, aminek különlegessége, hogy igen alacsony a THC tartalma. A kivonat feldolgozása során azt a kevés mennyiséget is eltávolítják, így csak a pozitív hatású vegyületek maradnak meg. Fitokannabinoidok, flavonoidok és persze a CBD. Ha szeretnél többet megtudni a kannabisz olajról és annak elkészítéséről, akkor javasoljuk, hogy látogass le a Kannabisz Magazin weboldalára. Itt sok érdekes információt találsz majd.

Ha úgy döntöttél, szeretnéd kipróbálni a kannabisz olajat, akkor figyelj oda, milyen mennyiséget szedsz be belőle. A megfelelő dózis megtalálásához a legjobb út saját kezűleg az, ha minél kisebb adagokkal kezdjük. Figyeljünk oda, hogyan reagál a szervezetünk a bevitt mennyiségre, majd ez alapján állítsuk be perfektül. Ami ennél is jobb módszer az, ha tárgyalunk erről kezelőorvosunkkal. A hozzáértői vélemény nem csak megkönnyíti a dolgunkat, de nagyon fontos is lehet, annak érdekében, hogy tudjuk, nem követünk el semmilyen hibát.