arckezelés

Ragyogó bőr és fiatalos megjelenés: fedezd fel a mezoterápiás arckezelés csodáit

Milyen is egy mezoterápiás arckezelés?

A mezoterápia egyfajta kozmetikai kezelés, amelynek során kis mennyiségű gyógyhatású készítményt, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és egyéb hatóanyagokat fecskendeznek a bőr felső rétegébe. Ezen hatóanyagok milyensége és mennyisége mind a kezelendő problémától függ.

A kezelés célja általában a bőr állapotának javítása, a hidratáltság, feszesség és rugalmasság növelése, valamint különböző bőrproblémák, például a ráncok és a pigmentáció kezelése.

A mezoterápiás arckezelés tehát egy olyan eljárás, amely fiatalítja és regenerálja a bőrt.

 

Mikor alkalmazható a mezoterápiás arckezelés?

Habár a testünk bármely részén alkalmazható a mezoterápia, a legtöbben mégis az arcot és szemkörnyéket választják, ránctalanító és fiatalító hatása miatt.

Ezek mellett azonban használható még kézfej fiatalításra, striák halványítására, cellulitisz eltávolítására, hajhullás ellen és természetesen a pigmentfoltokat, hegeket is képes idővel eltüntetni.

A fentebb is említett példák alapján 18-70 éves korosztály között bárkinek ajánlott, akár megelőzési, akár korrekciós céllal.

A kezelés gyorsasága

A mezoterápiás arckezelés maga körülbelül 1 órát vesz igénybe. Az eljárás előtt érzéstelenítő krém alkalmazásával fájdalommentessé, és fertőtlenítőszer használatával az érintett terület készen áll a beavatkozásra. A bőr előkezelése után már nem érezni a tűszúrás okozta kisebb fájdalmat, és így a fertőzés veszélye is megszűnik.

A mezoterápiás eljárásokat professzionális és higiénikus környezetben szabad csak végeztetni, ezért érdemes ennek megfelelően választani esztétikai rendelőt. Már közvetlenül a terápiát követően is visszatérhetünk a hétköznapi teendőkhöz, mindössze néhány dolog betartásával, például bőrpirosodás esetén használjunk orvos által ajánlott hűsítő krémet.

A mezoterápiás arckezelés előnyei

Ha az arckezelés mellett dönt az ember, akkor már az első kezelés után pár nappal láthatóan csökkenni fognak az arc redői, valamint a szemkörnyék is feszesebb és szebb lesz, mindezek által harmonikusabbá válnak majd az arc kontúrjai.

A kezelés során bejuttatott hatóanyagok hetek folyamával elkezdik kifejteni a hatásukat, azonban hogy ez a folyamat fennmaradhasson, érdemes a mezoterápiás kezeléseket kúraszerűen folytatni, hogy a folyamat fennmaradhasson. Hosszútávon ezen alkalmak összeadódnak és a bőrünk meg fogja hálálni az állandó törődést.

A ráncokat kisimító mezoterápiás bőrterápiás kezelések feszesebbé és fiatalosabbá teszik az arcot és a megjelenést.

Akár megelőzési célból, akár ráncok vagy különböző bőrhibák javítása a cél, legyen az narancsbőr, akné okozta heg vagy pigmentfolt eltüntetése, ajánlatos megajándékozni a bőrünket felfrissítése és egészségesen tartása végett mezoterápiás kezeléssel. Természetesen az IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum rendelőjében a kezelést végző orvos minden páciensnél egyedi receptúra alapján, konzultáció után állítja össze a hatóanyagok listáját a beavatkozáshoz, így a lehető legoptimálisabb felfrissülést kaphatja a bőrünk!