fotófal

Ahogy felnőttek a gyerekek, avagy fotófal vászonképekből

Gyerekeink nem csak a szívünkben vannak ott, de szinte mindenhol: a telefonunk hátterén, a munkahelyi asztalunkon, de még a fotóalbumunkban is. Így hát miért ne állítanánk össze a kedvenc képekből egy csodaszép fotófalat? A vászonkép nyomtatás lehetőségével minden kívánalom valóra válhat, hiszen igazán élethű képek születhetnek meg, ráadásul megfizethető módon.

Családi fotók a falon: az egyik legszebb dekoráció

A család az egyik legcsodálatosabb egység a világban. És miként is őrizhetnénk meg méltóképp az emlékeket, ha nem fényképek formájában? Habár a legszebb pillanatok örökre megmaradnak emlékezetünkben, jól esik néha felidézni ezeket. Örömmel nézegetjük gyermekeink kiskorú képeit, büszkeséggel töltik el szívünket a ballagási, majd később az esküvői fotóik. A kérdés pedig már csak az, előhívni vagy tárolni?

A digitális technológia világában nem ritka, ha az okostelefonjaink telis-tele vannak zsúfolva jobbnál-jobb fotókkal. Néhány évvel ezelőtt szinte még elképzelhetetlen lett volna, hogy ne legyen otthon legalább egy fényképezőgép. A filmszalag lefutása után pedig alig vártuk, hogy előhívassuk a képeket és eltegyük őket a jó öreg fotóalbumba. Ma már ez azért jóval egyszerűbb, hisz egy középkategóriás telefonnal is lehet szuper minőségű képeket készíteni, nem beszélve arról, hogy mindig kéznél van. Ami azonban az előnye, az sokszor a hátrányára is válik, hisz ezek a képek általában csak a telefonon maradnak. Pont ezért lenne ötletesebb inkább előhívatni őket, ráadásul olyan formában, hogy dekorációs elemként is funkcionálhassanak. A Vászonkép Webáruháznál a vászonkép nyomtatás például 17 féle méretben tud megvalósulni, ami azt jelenti, hogy akár egészen elképesztő nagyságú kereteken is viszontláthatjuk szeretteinket.

Miért a vászonkép nyomtatás az egyik legígéretesebb fotókidolgozási technológia?

Ki ne akarná feldobni az üres falakat és egy igazán meghitt légkört kialakítani a négy fal között? Az elmúlt években az emberek a régi festményeket és kereteket inkább színes és élénk vászonnyomatokra cserélték. És, hogy miért is? Leginkább azért, mert saját emlékeink köszönhetnek vissza róluk, ráadásképpen egy nem mindennapi formában.

Ahogy a neve is sugallja, a vászonkép egy valódi vászonra nyomtatott fénykép, amit nagy teljesítményű nyomtatókkal keltenek életre. A Vászonkép Webáruház például 300 DPi felbontású HP masinákat használ, ami már önmagában véve is tűéles fali képeket enged kibontakoztatni. Az elkészült alkotást aztán egy „láthatatlan” keretre rögzítik fel. A vakrámán a kép szélei kicsit továbbfutnak, így egy gyönyörű térbeli hatás érhető el.

Az egyedi vászonkép nyomtatás nagyszerű lehetőséget kínál a falak felvillanyozására, kiváltképp akkor, ha családunk tagjai szerepelnek rajta. A családi fényképek láttán azonnal jobb kedvre derülünk, álljon bármilyen nehéz nap is mögöttünk. Ha sok fotónk van, akkor nagyon ötletes lehet egy komplett fotófalat kialakítani a lakásban, hogy mindig rá tudjunk pillantani. Ezt megvalósíthatjuk úgy is, hogy ugyanolyan méretű kereteket helyezünk el egymás mellett, vagy a mérföldköveket akár megjeleníthetjük egy nagyobb vásznon is. A Vászonkép Webáruháznál van lehetőség például mozaik fal készítésére, és még felosztási tippeket is kaphatunk tőlük, ha vászonkép nyomtatás a cél.