Főzőlaphoz kapcsolt páraelszívó a szagmentes főzéshez

Főzőlaphoz kapcsolt páraelszívó a szagmentes főzéshez

A páraelszívó segítségével egyszer s mindenkorra leszámolhatunk a kellemetlen szagokkal, a felesleges páraképződéssel, na meg a folytonos ablaknyitogatással a főzés során. Konyhai rutinunk pedig igazán kényelmessé válhat, ha a főzőlaphoz kapcsolt páraelszívót választunk!

A páraelszívó aranyat ér a konyhában

Kinek ne volna ismerős, mikor a vasárnapi ebéd készítése során az egekbe szökik a páratartalom, vagy a sült hús szaga még másnap is érződik a lakásban? A konyhában töltött idő sajnos egyet jelent a túlzott párásodással és a különféle szagokkal. Utóbbi például különösen kellemetlen, ha erős alapanyagokat (fokhagyma, hagyma) használunk, netán olajban sütünk valamit. A szagok pedig sokáig megállnak a levegőben, de akár a környező bútorokba, függönyökbe, ruhákba is beivódhatnak. Az ételek magas hőfokon történő sütésekor (pl. grillezés) még füst is képződik, amit aztán már tényleg harapni lehet a helyiségben, és belélegezve még egészségügyi kockázattal is jár.

Az olaj hevítésekor például apró zsírcseppek is kerülnek a levegőbe, amelyek aztán szépen leülnek a felületekre – csúszós vagy piszkos érzetet hagyva maguk után. A Miele főzőlap esetében azonban már választhatunk olyan páraelszívót a készülék mellé, ami nemesacél zsírszűrővel rendelkezik a garantáltan tiszta levegőért. A megfelelő szellőztetés és az olajjal-füsttel telített levegő eltávolítása tehát elengedhetetlen, amit ma már nagyon kényelmesen és hatékonyan oldhatunk meg egy páraelszívóval, más néven szagelszívóval.

Hogyan válhat a konyhában töltött idő élménnyé?

Mindenekelőtt szükségünk lesz egy szuper főzőlapra, amin kamatoztathatjuk konyhai tudásunkat, pár alapvető konyhai eszközre, na meg persze egy páraelszívóra, amivel a fentebb említett problémák a múlt feledésébe merülhetnek. Egy ilyen kis praktikus készülék ugyanis teljes erőbedobással járul hozzá egy tiszta, szagmentes és páramentes beltéri levegő kialakításához. Aki leginkább csak a kellemetlen szagoktól szeretne megszabadulni, annak kifejezetten jó választás lehet az aktív szénszűrős megoldás, ami a Miele főzőlap páraelszívóiban is megtalálható.

A főzőlap tekintetében az elmúlt években az indukciós kivitelek viszik a prímet, ha kimagasló energiahatékonyságról és főzési eredményekről van szó. A Miele főzőlap például rendkívül innovatív, minimalista formatervezésének hála pedig stílusos kiegészítője bármely konyhának. Ami a tudásszintjét illeti, egy roppant intelligens készülékről van szó, olyannyira, hogy már a páraleszívót is működésre bírja! Mit is jelent ez?

A Miele főzőlap a Con@ctivity automata funkciónak köszönhetően képes kapcsolatba lépni a páraelszívóval. Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, hogy nekiállunk az ebédnek, beállítjuk a főzés hőfokát és teljesítményét, az értékeket pedig a páraelszívó egy Wi-Fi jelen keresztül érzékelni fogja = egyfajta önjáró módon lép életbe és saját működését a Miele főzőlap beállításaihoz fogja igazítani. Például az optimális ventilátor-fokozatot és a lehető leghatékonyabb szagelszívást. Mivel magától elindul és kikapcsol, így innentől kezdve semmi szükség arra, hogy rohanjunk ablakot nyitni, így tényleg csak a legfinomabb falatok elkészítéséről kell gondoskodnunk.