mosógép

A modern mosógépek – programjaik és használatuk

A mosógép az egyik leggyakrabban igénybe vett berendezés a háztartásokban, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen készülék kíséri végig mindennapjainkat. Ha igazi jobb kézben gondolkozol, akkor a következőkben ismertetjük, hogy miről is ismerszik meg egy ízig-vérig intelligens mosógép!

Célzott folteltávolítás

Már megint beletört a fű a gyerekek nadrágjába, a kutya összesározta a kabátunkat, magunkra öntöttünk a reggeli kávét. Ahány folt, annyiféle kezelés igényeltetik a szennyezettség mértékétől függően. Nem érdemes tehát mindent egy és ugyanazon mosóprogramon és hőfokon mosni. A legmodernebb mosógépek már külön tudják kezelni a textíliákat, és itt nem csak a mosási programokról van szó. A Miele mosógép például rendelkezik folt opcióval, ami azt jelenti, hogy a 7 féle folttípussal célzott kezelést érhetünk el, de egyes modellek már 23 féle lehetőséget is tudnak kínálni. Csak válasszuk ki a folt típusát, és a mosógép ehhez fogja igazítani a mosási időt, a hőmérsékletet és a kezelés módját.

Tökéletes mosószer-adagolás

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben csak saccra mérik bele a mosószert a dobba, pedig a túl nagy mennyiség kárt tehet a textíliákban, a túl kevés pedig nem biztos, hogy a várt eredményt hozza majd. Szerencsére a modernebb készülékek már a tökéletes mosószer-mennyiség beállítására is képesek, ami nem mellesleg a pénztárcánknak és környezetünknek is kedvező lesz majd. A Miele mosógép TwinDos® automatikus mosószer-adagoló rendszerével például 30% mosószert is megspórolhatunk, hiszen teljesen önállóan végzi el a számítást, attól függően, hogy milyen mosási programot indítottunk el és mekkora a töltetmennyiség. Miután beletettük a ruhákat a dobba, csak ki kell választani a kívánt mosási programot, és aktiválni a kijelzőn az automatikus adagolást.

Vasalást könnyítő programok

Nincs is annál rosszabb érzés, mikor a mosógép össze-vissza gyűri a ruhákat, és még a vasalással is meggyűlik a bajunk. A mai intelligens készülékek már erre is odafigyelnek. Egy kis extra gőz adagolásával veszik le rólunk az órákon át tartó vasalás terhét, és testesítik meg a kivételes textilápolás fogalmát. A Miele mosógép rendelkezik például SteamCare® gőzölő rendszerrel, ami azt jelenti, hogy a mosási program végeztével akár 50%-kal kevesebb időt kell töltenünk vasalással, hiszen a speciális gőzölő, simító program még egy ideig mozgatni fogja a ruhákat a dobban. Ez a mosási program egyébként nagyon egyszerűen előhívható, csak ki kell választanunk a Miele mosógép kijelzőjén az Elővasalás extra funkciót, így máris több szabadidőnk marad minden másra.

Környezetkímélés mesterfokon

Minél többször, és minél több ideig mosunk, annál több vizet-és áramot használunk el, ami nem csak plusz költség, de a környezetünk szempontjából sem túl kecsegtető. A modern készülékek már fenntartható megoldásokkal gördülnek le a gyártósorról. Egyrészt szó eshet itt a kiváló energiaosztályról, másrészt pedig az energiatudatos funkciókról. A Miele mosógép például a spórolás igazi nagymestere, hiszen a készülékek rendelkeznek intelligens mennyiségi automatikával. Nekünk csak be kell pakolni a textíliákat a dobba, a mosógép megméri nekünk az aktuális töltetsúlyt, és csak annyi vizet-és áramot fog elhasználni, amennyire feltétlenül szükség lesz a kifogástalan mosási eredményhez. Ezt egyébként nyomon is tudjuk követni a készülék EcoFeedback funkciójának köszönhetően.