társasjátékok

Egy webáruház szerint ezek a legjobb társasjátékok: egyetértesz?

Mindig készülnek különböző rangsorok azzal kapcsolatban, hogy mely társasjátékok számítanak a legnépszerűbbnek a vásárlók körében.

A Gémklub is összeállította a saját listáját, ami mindenképpen figyelemre méltónak számít, már csak amiatt is, mert több objektív eredményt is figyelembe vettek a lajstrom készítői.

Támpontként szolgáltak a hazai és nemzetközi értékesítési statisztikák, illetve a Gémklub játékostársainak visszajelzései, továbbá szem előtt tartották azt is, hogy mely termékek nyerték már el az Év Játéka-díjat.

A top 50-es lista változatos elemeket tartalmaz, mindegyik játék különlegesnek tekinthető a maga nemében. Ízelítőnek következzen most három olyan játék, ami nem véletlenül került fel a Gémklub listájára.

Arnak elveszett romjai

Ha szereted a rejtélyeket és az izgalmas kalandokat, akkor ez a játék biztosan elnyeri a tetszésedet. Egy lakatlan szigetre szól a küldetésed, fel kell derítened egy valaha itt élt ősi civilizáció nyomait. Elveszett ereklyék várnak rád, amikhez nem éppen könnyű hozzáférkőzni. Számos különös titok nehezíti meg az expedíciót, de ha kellően kitartó vagy, és a kíváncsiságod határtalan, akkor hihetetlen élményekben lesz részed neked, és a csapatodnak egyaránt.

Az Arnak elveszett romjai kiváló alapot kínál ahhoz, hogy összegyűljünk a barátainkkal, vagy a családunk tagjaival. A játék fejleszti a stratégiai gondolkodást és a problémamegoldó képességet, valamint fantasztikus grafikájával ésrészletes játéktervezésével is kitűnik a többi társasjáték közül.

Igen?

Nincs is annál izgalmasabb, mint amikor a saját határainkat feszegetjük. Az Igen? egy vallomásos jellegű játék, ahol a tematika arra építkezik, hogy mennyi vicces, vagy éppen izzasztó pillanat kerekedhet ki abból, ha megpróbáljuk kideríteni, hogy vajon mennyire ismerjük a játékostársainkat, illetve hogy ők mennyire ismernek minket.

Ez a játék erősen fejleszti az érzelmi intelligenciánkat, illetve az ön- és emberismereti készségünket. Nem beszélve arról, hogy roppant szórakoztató időeltöltést jelent. Ha nem jössz zavarba a bevállalós kérdésektől, vagy ha igen, akkor pont amiatt, érdemes igent mondanod erre a nem mindennapi játékra. Az Igen? egyik fő ereje abban rejlik, hogy kitűnő alapot biztosít az érdekfeszítő beszélgetésekhez.

Jógi

A szellemi torna után a fizikai ügyességedet is próbára teheted. A Jógi nem az ászanák pontos elsajátításának módjait ismerteti meg veled. Itt is kihívások elé nézhetsz, és úgy mozgathatod át magad az egész napos ülőmunka után, hogy közben roppant jól fogsz szórakozni.

A Jógi egyetlen pakli kártyából áll, de ehhez temérdek különböző feladvány társul, olyanok, mint például: „legyen ez a kártya a jobb válladon”, vagy „Ez a kártya érintse a jobb könyöködet”. Minden alkalom új feladatot hoz magával, és rajtad áll, hogy mennyire ügyesen oldod meg azt. Itt nem csupán az agytekervényeidet kell megdolgoztatnod.

A lista számos eltérő típusú játékot tartogat a számodra. Te gondoltad volna, hogy a Gémklub szerint ezek a legjobb társasjátékok?